Zeehonden in de Oosterschelde

Bekijk ze vanaf de Scaldis en Morgenster

Zeehondentochten

Zeehondentochten

Onze passagiers vroegen het ons al langer, maar vanaf 2015 gaat het dan echt gebeuren: vaar met de Scaldis en Morgenster mee om zeehonden te kijken!

Als u meezeilt met de Scaldis of Morgenster, varen we meestal richting de Oosterscheldekering / Neeltje Jans. Voor de zeehondentochten varen we de andere kant op. Na het verlaten van de haven van Zierikzee, zeilen we door de geopende Zeelandbrug. Daarna zetten we koers richting de zeehonden; natuurlijk hijsen we de zeilen als de wind het toelaat.

Wanneer varen we uit?

De zeehonden vinden we bij laag water op de Vondelingenplaat. Omdat deze plaat alleen met laag water boven water ligt, passen we ons vaarschema aan aan het getij. De tocht duurt altijd 3 uur, alleen de afvaarttijd varieert. Zo zorgen we dat we steeds met laag water bij de Vondelingenplaat aankomen om zeehondjes te kunnen bekijken. Bekijk ons afvaartschema om te zien hoe laat we elke dag uitvaren.

Met de Scaldis en Morgenster wordt een bezoek aan de zeehonden extra bijzonder: u bent altijd met een kleine groep van maximaal 35 personen. De schippers lichten persoonlijk toe wat u ziet en kunnen al uw vragen beantwoorden. Let wel op: hun passie voor zeilen en de natuur kan besmettelijk zijn!

Prijzen zeehondentocht

Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar: € 25,-
Kinderen van 4 t/m 12 jaar: € 17,50
Kinderen jonger dan 4 jaar: gratis.

Reserveer uw plaatsen aan boord

© 2019 Meezeilen Zierikzee
Realisatie: Website Ontwikkeling Zeeland